Dum. apr. 14th, 2024

Scrisoarea părintelui Iosif, citită de Mihai Morar: „Moare o lume pentru ca alta să se nască.”

Foto: antena3.ro


„Dincolo de panică și frică, de nebunia cumpărăturilor făcute fără rost, de glumele uneori nesărate, ce vin tot dintr-o teamă ascunsă, dincolo de toate astea, s-a făcut liniște. Liniștea de care umanitatea nu a mai avut parte de foarte mulți ani, poate prea mulți să fie spre binele nostru. Este afară o liniște teribilă, în toată lumea asta. Oamenii s-au oprit în loc după nebunia care s-a numit impropriu: Viață! Abia acum ar trebui să înțelegem că ceea ce am trăit, până a început pandemia, nu era viața noastră.

Fiecare dintre noi alergam după ceva, după cineva și, mai ales, după putere și bani. Că banii conferă putere sau puterea conferă bani, nici nu mai are importanţă. Important e că în nebunia asta continuă, omenirea călca peste orice și peste oricine. Omenirea și-a vândut sufletul, a uitat să iubească, să zâmbească, să dea dovadă de empatie, toleranță, înțelegere și, mai ales, iertare.

Doar că a venit o secundă în timpul nostru în care suntem nevoiți să ne izolăm. Izolarea nu este neapărat un lucru rău. Vom avea o vreme să ne împrietenim din nou cu noi, cu oamenii la care ținem, cu familiile noastre, cu sufletele noastre. Dumnezeu, divinitatea, Universul sau cum vreți voi să-i spunem nu face nimic la întâmplare. Din toată nebunia asta, vor apărea și lucruri bune, poate mărețe. Moare o lume pentru ca alta să se nască! Suntem obligați să o facem. Dacă nu vom avea tăria să renaștem, vom fi obligați într-un fel sau altul, importantă este întrebarea, nu răspunsul: De ce se întâmplă acest lucru pentru noi toți?

Dacă ne uităm afară, ghioceii, iarba, copacii, păsările, animăluțele își văd de viața lor, neatinse. Pentru întregul pământ viața merge mai departe, după rânduiala Domnului, doar că pentru oameni, totul s-a năruit. La întrebarea: DE CE? vom avea răspunsul când totul se va termina. Putem doar să sperăm că totul se va termina cu bine. Când noi, oamenii, ne credem Dumnezei, Dumnezeu alege un virus, ceva care nu se vede să ne arate tuturor, nouă, măsura. Să înțelegem că vine o vreme pentru toate. Sănătate multă și izolare întru luminare!”

Admin