lun. mai 27th, 2024

Românii ignoră pandemia şi iau cu asalt pădurile şi parcurile


Plini de nepăsare şi orbi la dramele prin care trec italienii, spaniolii şi alte ţări europene, românii continuă să sfideze recomandările specialiştilor şi să profite de vremea frumoasă de afară pentru a ieşi în grupuri mari, chiar şi cu copiii după ei, în parcuri sau păduri. Parcurile şi pădurile din jurul Bucureştiului sunt pline ochi de oameni care au ieşit în weekend să se relaxeze în natură, negândindu-se vreun moment că pot să contracteze sau să răspândească virusul care face prăpăd în Europa şi în lume.

Deşi zi de zi se fac îndemnuri din toate direcţiile ca oamenii să rămână în case şi să evite zonele aglomerate, o mare parte dintre români ignoră avertismentele şi ies în aer liber, la grătare, asta în ciuda faptului că numărul persoanelor infectate în România creşte de la zi la alta cu zeci de noi cazuri. Până acum nu există cazuri foarte grave sau decese în România, iar acest lucru pare să îi facă pe români să nu ia în serios virusul, chiar dacă în Italia se raportează sute de decese în fiecare zi.

Dacă nepăsarea şi inconştienţa oamenilor va continua, este posibil ca autorităţile să nu aibă de ales decât să impună reguli de circulaţie mult mai severe şi să înceapă să amendeze pesoanele care ies din case fără a avea un motiv concret, aşa cum se întâmplă în ţări precum Italia sau Franţa.

Admin