vin. sept. 22nd, 2023

România „sub lacăt”! Se impun noi restricţii de circulaţie şi se închid mall-urile!

Foto: frigiliana.one


Aşa cum era de aşteptat, astăzi s-a emis o ordonanţă militară care impune noi măsuri restrictive populaţiei în vederea împiedicării răspândirii Covid-19! Ministrul MAI Marcel Vela a anunţat într-o conferinţă de presă noile măsuri care au fost luate, iar printre acestea se numără închiderea centrelor comerciale (cu excepţia celor ce vând produse alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie). Toate măsurile se aplică începând de duminică, 22 martie, ora 22.00!

De asemenea, este suspendată şi activitatea cabinetelor stomatologice, însă sunt permise intervenţiile de urgenţă. Mai mult, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

În plus, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Întreaga ordonanţă o puteţi citi accesând linkul de mai jos.

Admin