Dum. apr. 14th, 2024

Rareş Bogdan speriat de prelungirea stării de alertă: Poate fi tragic pentru partid!


Solicitarea lui Klaus Iohannis de a se prelungi Starea de Alertă provoacă îngrijorare în cadrul propriului său partid. Rareş Bogdan a remarcat faptul că populaţia nu mai susţine astfel de măsuri restrictive. Dacă la începutul Stării de Urgenţă era susţinută de peste 90% din populaţie, acum, la 3 luni distanţă, susţinerea este de sub 40%.

Asta reprezintă un risc major pentru PNL sau orice alt partid care ar veni să susţină prelungirea stării de alertă.

„Să ştiţi că dacă situaţia s-ar pune aşa (n.r. dacă PNL ar pierde voturi în cazul prelungirii stării de alertă), când s-a decretat starea de urgenţă susţinerea era de 93%, după o lună era 68% susţinere, când s-a instituit stare de alertă susţinerea era doar 48% şi azi susţinerea este sub 40%, undeva la 36%. Un partid poate pierde voturi, poate fi tragic pentru partid.

Eu mă aştept la foarte multă responsabilitate şi de la stânga eşichierului politic. Avem câteva cazuri triste ca Israelul, unde după ce s-au deschis grădiniţele şi şcolile, la două săptămâni a fost nevoie să le închidă la loc. Între responsabilitate şi voturi, preşedintele a ales responsabilitatea. E frumos ce a zis domnul Ponta, ca fiecare să fie responsabil… eu mizez pe faptul că cei care nu înţeleg trebuie să primească reglementări suplimentare”, a declarat Rareş Bogdan la Digi24.

Admin