Dum. mai 26th, 2024

Nici UDMR nu susţine prelungirea stării de alertă! „Guvernul mai mult doarme decât munceşte.”


Dacă PSD, ALDE şi PRO România s-au pronunţat de ceva vreme împotriva prelungirii stării de alertă, Klaus Iohannis primeşte o veste proastă şi din partea UDMR-ului care a anunţat prin vocea preşedintelui Kelemen Hunor faptul că nici formaţiunea maghiară nu susţine momentan această prelungire a stării de alertă.

Acesta a declarat că nu a văzut niciun motiv concret şi nu poate să voteze aşa ceva doar „pe ochi frumoşi”. Hunor a atacat guvernul spunând că se doreşte prelungirea stării de alertă doar pentru ca PNL să guverneze de unul singur.

Mai mult, el a spus că a observat în ultima perioadă cum Guvernul a manipulat date privind rata îmbolnăvirilor cu COVID-19, fiind zile în care erau testate mai multe persoane, iar astfel a crescut numărul de cazuri.

„Nu am văzut argumente pentru prelungirea stării de urgență, dincolo de o chestiune politică, legată de faptul că așa dorește Iohannis sau Orban. Nu este convingător ceea ce am auzit. Noi nu știm care sunt argumentele Guvernului, dacă vrei susținere trebuie să discuți. Altfel, doar așa pentru ochi frumoși și inițiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern. Văd că Guvernul mai mult doarme decât muncește”, a spus Kelemen Hunor.

„Trebuie să păstrăm prudența, să ținem cont de faptul că nu a trecut epidemia, că mai există virusul, dar Guvernul ar trebui să se concentreze asupra focarelor izolate și nu să trateze toată țara la fel. Vorbim de economie, de locuri de muncă, ar trebui să facem un pas înainte și fără stare de alertă”, a mai încheiat Kelemen Hunor.

Admin