Dum. oct. 1st, 2023

Raed Arafat a mers în birou la Marcel Ciolacu pentru a-l convinge să voteze prelungirea stării de alertă.


Raed Arafat îşi pune la bătaie toată imaginea pozitivă pe care o mai are şi încearcă să convingă atât politicienii cât şi populaţia că este necesară continuarea stării de alertă. Drept pentru care, surse citate de adevărul.ro susţin că Raed Arafat a mers miercuri dimineaţa în biroul lui Marcel Ciolacu, Preşedintele PSD, pentru a discuta personal cu el, având ca scop convingerea acestuia să voteze în favoarea prelungirii stării de alertă.

Ciolacu a declarat în mai multe rânduri că se va opune prelungirii stării de alertă cerută marţi de către preşedintele Iohannis. Dacă negocierile politice nu par să dea niciun rezultat, susţinătorii prelungirii stării de alertă l-au scos la înaintare pe Raed Arafat să îi convingă, atât pe pesedişti cât şi pe ceilalţi parlamentari din Pro România şi ALDE că este necesară prelungirea stării de alertă.

PSD, ALDE şi Pro România – partidele care formează majoritatea parlamentară – au declarat prin reprezentanţii lor că nu vor vota prelungirea stării de alertă, aşa cum ar vrea Guvernul Orban. Prin urmare ultima zi de restricţii va fi 21 iunie. Nu vor mai fi obligatorii măsurile de distanţare socială pe stradă sau în restaurante (2m între mese şi 1,5m între persoane). O eventuală ordonanţă de urgenţă ar pica la CCR, susţin avocaţii consultaţi de Adevărul.

De ce riscă Arafat totul pentru PNL?

Dacă la începutul instaurării stărilor de urgenţă şi de alertă Raed Arafat nu prea era lăsat să iasă în faţă şi să comunice lumii, acum secretarul de stat este unul dintre cei mai vizibili susţinători ai prelungirii stării de alertă. Asta în ciuda faptului că populaţia este într-o majoritate covârşitoare împotriva prelungirii restricţiilor. Motiv pentru care politicienii încearcă să se dea mai la fund şi să-l împingă pe Arafat în lumina reflectoarelor pentru a „încasa” furia populaţiei.

Din motive greu de înţeles, Arafat se lasă atras în această capcană întinsă de politicieni şi comunică tot mai mult deciziile care provoacă nemulţumire populaţiei. Când populaţia era de acord cu starea de urgenţă şi era panicată de coronavirus, politicienii erau toată ziua prezenţi la televizoare şi în presa scrisă, anunţând măsuri şi dispoziţii, iar specialişti precum Moldovan, Arafat, Rafila sau Streinu-Cercel erau blocaţi din a apărea public. Acum, însă, politicienii au făcut un pas în spate şi se folosesc de paravanul specialiştilor pentru a încasa furia publică.

Dacă privim sondajele de dinaintea pandemiei constatăm că în aceste trei luni cei mai şifonaţi ca imagine publică au ieşit Raed Arafat şi preşedintele Klaus Iohannis. E greu de înţeles de ce îşi riscă Arafat atât de mult imaginea ţinând cont că dacă nu era revolta publică din 2012 nu mai era acum şef peste SMURD sau Secretar de Stat.

Admin