mie. nov. 25th, 2020

JURNALUL.INFO

Ştiri online de ultimă oră

Florin Cîţu, veşti proaste pentru pensionari: 10% creşterea pensiei este cifra realistă. 40% este fantezie pesedistă!


Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, susține că propunerea sa de majorare cu 10% a pensiilor este una realistă și sustenabilă, în contextul actualei crize economice mondiale. Cîțu a afirmat și că scenariile fanteziste ale PSD nu ar face decât să arunce țara în haos.

,,Ca ministru al Finanțelor, am făcut un jurământ să prezint guvernului situația reală. În spațiul public s-a creat impresia că nu vrea Cîțu să majoreze pensiile cu mai mult de 10%. Este fals! În primul rând nu eu decid cu cât cresc pensiile, ci Executivul.

Eu nu fac decât să atrag atenția că există riscuri, iar acel 10% este un scenariu care ne-ar permite să facem și investiții, și alte creșteri. Să păstrăm echilibrul macroeconomic și este agreat și de finanțatorii noștri,” a afirmat Cîțu, la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „Legile puterii”.

„Să nu fie niciun dubiu, pensiile cresc de la 1 septembrie. Să nu uităm însă că România trece prin cea mai mare criză economică, iar în acest context dificil, atât global, noi tot dorim să creștem pensiile, dar eu trebuie să spun cât se poate, cât este sustenabil”, a mai precizat ministrul Finanțelor.