Dum. mai 26th, 2024

Previziune sumbră: 10.000 de restaurante nu se vor mai redeschide niciodată


Refuzul guvernului de a permite restaurantelor să-şi reia activitatea în condiţii normale duce patronii de restaurante în faliment. Asta înseamnă distrugerea unei mari părţi din industrie şi lăsarea fără loc de muncă a zeci sau sute de mii de oameni.

Peste 10.000 de restaurante, adică 30% din totalul celor 35.000 – 40.000 de unităţi, nu se vor mai redeschide niciodată, susține Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului industriei HoReCa şi proprietarul lanţului de restaurante City Grill, anunță MEDIAFAX.

Afacerile restraurantelor, un business de 15-17 miliarde de lei pe an, s-au redus la jumătate în ultimele luni. Patronii de restaurante, hoteluri şi pensiuni spun că fac eforturi să îşi păstreze cei 400.000 de angajaţi. Asta în ciuda faptului că au primit ceva ajutor de la Guvern.

„Şi noi aproximam că aproximativ 30% din operatori nu vor mai deschide niciodată. Din păcate, această previziune se dovedeşte optimistă pentru că nu putem rezista. Nu am anticipat că vom intra la sfârşit de iulie – august fără restaurantele deschise într-o anumită măsură. Suntem singura ţara din Europa, dar sigura, care are încă restaurantele la interior sub restricţii”, a spus Dragoş Petrescu.

Admin