vin. iul. 12th, 2024

Cîţu se răzbună pe Curtea de Conturi şi îi taie din buget!


Curtea de Conturi a scos la iveală în ultimele zile mai multe nereguli făcute de Guvern în cheltuirea banilor publici pe timpul stării de urgenţă, iar acum plăteşte pentru „îndrăzneala” făcută. La rectificarea bugetară făcută de Cîţu, Curtea de Conturi îşi vede bugetul redus cu 22,3 milioane de lei!

Coincidenţă sau nu, această reducere de buget vine după ce în ultimul timp Curtea de Conturi a constatat multe nereguli făcute de Guvern în achiziţiile făcute pe timp de pandemie şi stare de urgenţă. Pe lângă Curtea de Conturi şi alte ministere şi-au văzut bugetul redus la rectificarea bugetară.

Acestea sunt Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: -1,942 miliarde lei; Ministerul Culturii; -51,5 milioane lei; Consiliul Concurenţei: – 28,3 milioane lei; Institutul Cultural Român: -11,5 milioane lei; Camera Deputaţilor: – 8 milioane lei şi Agentia Naţională de Integritate: – 4 milioane lei.

În schimb, bugetul serviciilor secrete se măreşte şi la această nouă recrificare bugetară. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale primeşte 64,5 milioane lei în plus. SRI primeşte şi el încă +64,3 milioane lei, dar i se taie creditele de angajament de 75,3 milioane lei. Serviciul de Informaţii Externe primeşte 32,1 milioane lei, iar Serviciul de Protecție şi Pază 2,3 milioane lei.

Admin