vin. sept. 22nd, 2023

Președintele Filipinez Rodrigo Duterte a dat frâu liber poliției și armatei să-i „împuște mortal” pe cei care nu respectă carantina!


Preşedintele din Filipine şochează din nou lumea întreagă cu atitudinea sa radicală. În contextul pandemiei de coronavirus, Rodrigo Duterte a dat mână liberă poliţiei să împuşte mortal oamenii care nu se supun regulilor de carantină! Rodrigo Duterte a declarat că va îngropa el însuşi persoanele care încalcă regulile de carantină. Organizaţiile pentru Apărarea Drepturilor Omului s-au arătat îngrijorate de atitudinea pe care o prezintă preşedintele filipinez şi au condamnat afirmațiile acestuia.

Aceştia susţin că au primit informaţii cum că persoanele care nu respectă distanţarea socială şi ies din case fără motive clare sunt reţinuţi şi încuiaţi în cuşti de câini unde sunt lăsaţi cu orele în soarele arzător. Preşedintele Duterte a făcut o declaraţie televizată că populaţia trebuie să rămână în autoizolare şi să urmeze regulile de carantină pentru ca sistemul de sănătate publică şi aşa nu foarte performant să nu fie suprasolicitat.

Lucrurile se înrăutăţesc. Aşa că vă repet, problema este foarte serioasă şi trebuie să ascultaţi cu atenţie. Ordinul meu către poliţie şi armată este că dacă există probleme şi sunt posibilităţi de ripostă care le pun viaţa în pericol atunci au mână liberă să folosească armele din dotare pentru a împuşca mortal! S-a înţeles? MORTAL! Decât să cauzaţi probleme mai bine vă îngrop eu însumi!” le-a transmis Duterte filipinezilor.

Până în momentul de faţă în Filipine sunt înregistrate 2,633 de cazuri confirmate şi 107 decese din cauza coronavirusului. Cu câteva ore înainte de anunţul şocant al preşedintelui au fost raportate ştiri cum că mai mulţi rezidenţi dintr-o zonă săracă a oraşului Manila au fost arestaţi din cauza unor proteste referitoare la insuficientul ajutor pentru mâncare din partea guvernului.

Admin