Dum. iul. 14th, 2024

Poliţist indian patrulează pe străzi cu o cască pe cap ce imită coronavirusul, ca să-i convingă pe oameni să stea în case


Autorităţile indiene întâmpină mari dificultăţi în a gestiona criza coronavirusului şi a convinge oamenii să rămână în case. Poliţiştii au recurs la tot felul de metode pentru a face oamenii să nu mai iasă pe străzi, iar un poliţist din oraşul indian Chennai a ales o metodă inedită. El şi-a pus pe cap o cască al cărei design imită aspectul coronavirusului pentru a-i face pe oameni să conştientizeze gravitatea pandemiei, informează publicaţia India Today, citată de Digi 24.

Aplicăm toate metodele posibile pentru a-i face pe oameni să nu mai iasă pe străzi. Această cască este una dintre metodele aplicate. Încercăm o abordare diferită. Dacă port asta pe cap, trecătorii se vor gândi mai mult la coronavirus. În special copiii”, a declarat poliţistul indian Rajesh Babu.

Având o populaţie de peste 1.3 miliarde de locuitori, India este o ţară cu potenţial de infectare foarte ridicat, iar poliţia patrulează pe străzi 24/24 pentru a ţine oamenii în casă după ce premierul indiei a anunţat zilele trecute că toată ţara intră în carantină totală. Asta înseamnă că timp de trei săptămâni întreaga populaţie trebuie să stea în case.

Admin