Dum. apr. 14th, 2024

Bărbat din judeţul Vaslui, scos din carantină cu ajutorul forţelor de ordine!

Foto: sfatulparintilor.ro


În timp ce mulţi oameni nici nu vor să audă de statul în carantină sau în autoizolare, un bărbat din Bârlad, judeţul Vaslui, a fost evacuat cu forţa de gardienii dintr-un centru de carantină după ce a refuzat să mai plece de acolo la sfârşitul celor 14 zile de carantină. Conform comunicării DSP, bărbatul care la început nu dorea să rămână în carantină instituţionalizată, ba chiar a ameninţat autorităţile cu plăngerea penală dacă-l ţin fără voia lui, a ajuns în postura de a nu mai dori să plece din centru după cele două săptămâni petrecute acolo.

Persoana nu prezenta simptomele specifice infectării cu noul coronavirus, motiv pentru care s-a decis că poate părăsi spaţiul de carantină. Persoana a refuzat să părăsească locul în care stătuse în carantină pentru o perioadă de 14 zile şi am solicitat intervenţia forţelor de ordine pentru evacuarea sa. În final, după unele discuţii, persoana a fost de acord să meargă la domiciliu”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

În judeţul Vaslui există la momentul redactării acestui articol aproape 4000 de persoane în izolare la domiciliu şi sunt monitorizate de DSP Vaslui. Un număr de 134 de persoane au fost scoase din izolare, iar în carantină instituţionalizată se află în momentul de faţă 146 de persoane.

Admin