joi. iul. 18th, 2024

Doi paramedici din Israel, un evreu şi un musulman, se roagă împreună într-o scurtă pauză din lupta cu coronavirusul.


În orice criză există momente memorabile cu un impact vizual deosebit, iar unul dintre aceste momente în pandemia de coronavirus vine din Israel. Acolo, jurnaliştii de la CNN au prezentat un cadru extraordinar cu doi paramedici care şi-au luat un moment liber pentru a se ruga. Faptul că doi medici se roagă în timpul liber poate că nu este ceva atât de nemaipomenit, însă ceea ce face această imagine deosebită este faptul că aceşti doi colegi de serviciu au religii diferite.

Avraham Mintz este evreu, aşa că în timpul rugăciunii el s-a aşezat cu faţa către Ierusalim, în timp ce Zoher Abu Jama este musulman şi s-a aşezat cu faţa către Mecca. Cei doi paramedici se întorseseră de la o intervenţie pe care au avut-o în sudul oraşului Be’er Sheva, acolo unde o femeie în vârstă de 41 de ani acuza probleme respiratorii.

Pentru cei doi paramedici, care lucrează împreună de două sau trei ori pe săptămână, acest moment nu este ceva ieşit din comun. Pentru toţi ceilalţi, imaginea poate reprezenta o sursă de inspiraţie în mijlocul unei pandemii,” au remarcat cei de la CNN.

Când ceasul se apropia de ora şase, cei doi au realizat că ar putea fi singura lor pauza pe această tură de lucru, aşa că au profitat de moment pentru a se ruga. „Faptul că momentul este atât de simplu îl face atât de puternic. Cred că Zoher şi eu şi majoritatea lumii înţelegem că trebuie să ne ridicăm capul şi să ne rugăm. Asta este tot ce ne-a rămas,” a spus Mintz celor de la CNN.

Mintz, în vârstă de 42 de ani, tată a nouă copii, este angajat la serviciul de ambulanţă şi instruieşte voluntari. Abu Jama, în vârstă de 39 de ani, tată a şapte copii, este unul dintre aceşti voluntari aflaţi în subordinea lui Mintz. El a renunţat la meseria de instructor auto pentru a ajuta pe cât posibil ţara în lupta contra coronavirusului.

Cei doi au declarat că toată lumea se teme de virus, iar ei nu fac excepţie, însă sunt convinşi de faptul că Dumnezeu se ocupă de tot şi El ne va ajuta să trecem peste. Cu toţii ar trebui să ne rugăm la Dumnezeu pentru a trece cu bine prin această criză mondială.

Sursa: CNN.com

Admin