vin. sept. 22nd, 2023

Orban anunţă posibilitatea ca masca de protecţie să devină obligatorie şi în aer liber


Explozia de cazuri pozitive COVID-19 din ultimele săptămâni face Guvernul să ia în considerare noi măsuri restrictive pentru populaţie. De asemenea, se ia în calcul ca, acolo unde nu este posibilă distanţarea fizică, purtarea măştii să fie obligatorie. Chiar şi în aer liber.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că se analizează mai multe măsuri de prevenire a coronavirusului pentru zonele aglomerate. Una dintre acestea fiind posibilitatea de a impune purtarea măştii în astfel de spaţii, chiar dacă sunt în aer liber.

„Există mai multe măsuri în analiză. Limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, ar fi o idee. Respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje. E foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu. Atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă.

De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spaţii foarte aglomerate. Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire,” a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că măsurile sunt în analiză şi că nu s-a luat, încă, o decizie.

Admin