vin. sept. 22nd, 2023

Dacă se vor organiza alegeri în septembrie, costul va fi dublu faţă de europarlamentare


Costul democraţiei se pare că este unul foarte mare din punct de vedere financiar. Mai ales în vremuri de pandemie. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente anunţă că dacă se vor organiza alegeri locale în septembrie costul va fi dublu faţă de cele europarlamentare. Motivul acestui cost îl reprezintă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Normele epidemiologice pentru secţiile de vot încă nu sunt gata, dar autorităţile vor asigura masca, dezinfectantul şi poate chiar şi mănuşile celor care intră în secţia de votare. Toate aceste măsuri dublează bugetul pentru alegerile locale faţă de europarlamentarele de anul trecut.

„Da, avem emoţii ca toată lumea de altfel, că nu ştim ce se va îmtâmpla de pe o zi pe alta pentru aceste alegeri, dar şi în societate. Avem 19 milione de cetăţeni. Vom avea pentru fiecare cetăţean aceste materiale de protecţie. Mască, dacă va fi vorba şi de mănuşi, cât şi de dezinfectant. Europarlamentarele au costat până în jumătate de miliard de lei. La acest moment calculele noastre simple indică un cost de aproximativ 975 de milioane de lei. Deci aproape un miliard de lei. Peste 200 de milioane de euro”, a declarat Constantin Mituleţu Buică.

Admin