vin. sept. 22nd, 2023

Primul județ din România în care masca devine OBLIGATORIE în ȘI în aer liber!


Masca devine obligatorie, de miercuri, în toate localitățile din județul Argeș! Motivul este că autoritățile au ajuns să raporteze câte 100 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi în ultima perioadă. De asemenea, programul teraselor va fi ajustat, a anunțat, marți, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, conform Mediafax.

Fiecare persoană care are peste 5 ani va fi obligată să poarte mască, de miercuri, pe stradă și în locurile publice sau private unde sunt mai mult de două persoane. Anunțul a fost făcut de prefectul Emanuel Soare, într-o conferință de presă.

Amenzi maxime pentru nerespectarea regulilor!

„Amenzile sunt cele prevăzute de legislația în vigoare, de la 500 de lei până la 2.500 de lei. Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru că suntem conștienți că în acest moment trebuie să schimbăm modul în care insistăm asupra măsurilor care trebuie respectate și asupra modului în care înțelegem că trebuie să le adoptăm.

Scopul nostru este ca din acest moment fiecare cetățean să respecte regulile, să poarte masca și să respecte distanța fizică. Toate deciziile intră în vigoare din momentul acesta. Excepție făcând obligativitatea purtării măștii, care va intra în vigoare de mâine dimineață (miercuri – n.r.)”, a spus prefectul.

Întrebat pentru ce perioadă va fi în vigoare obligativitatea purtării măștii, prefectul Emanuel Soare a spus că nu există o perioadă stabilită. Această măsură urmând să fie menținută până când va începe să scadă numărul cazurilor pozitive. Să se ajungă la un număr de cazuri în care să se considere să amenințarea nu mai e atât de mare.

Și programul teraselor va fi restricționat. Până la ora 22.00 în timpul săptămânii și 23.00 în weekend.

„Orice operator care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și închis pentru o perioadă de 14 zile.”

Totodată, prefectul a precizat că în prezent, niciuna dintre localitățile județului Argeș nu îndeplinește criteriile pentru a intra în carantină.

Admin