lun. iun. 24th, 2024

Guvernul Orban răsplăteşte incompetenţa! Salarii mărite la DSP-uri!


Premierul Ludovic Orban şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au avut o discuţie cu reprezentanţii sindicatului SANITAS. Aceştia din urmă s-au plâns de faptul că sporurile promise cadrelor medicale nu au fost plătite şi au semnalat mai multe neajunsuri din sistemul de sănătate. Aceste neajunsuri au devenit mai mari în vreme de pandemie. Premierul şi Ministrul Sănătăţii au promis că vor face tot ce pot pentru ca lucrurile să intre pe un făgaş normal.

Am discutat de limitarea timpului de lucru pentru persoane care au echipament, să ia pauză de lucru după trei ore. S-a discutat şi de sporuri.

Se va suplini lipsa cadrelor medicale prin detașare. În DSP-uri avem nevoie de medici generaliști, specialiști, infecționiști, asistente. Avem nevoie de cadre medicale în spitale. Ce am discutat este ca pentru unele categorii de persoane, cum sunt anesteziștii de la ATI să fie suplimentat sporul pe care îl primesc. Am convenit să creștem salariile din DSP pentru cei care se ocupă de inspecții”, a declarat Orban.

Mai mulţi bani pentru prietenii de partid din DSP-uri

Dacă în cazul medicilor de la ATI este de înţeles să primească facilităţi şi sporuri, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre DSP-uri! Soluţia pentru DSP-uri nu este nicidecum creşterea salariilor! Avem nenumărate exemple de incompetenţă crasă şi nepăsare criminală în DSP-uri. Chiar şi Arafat, printre mulţi alţii, a vorbit public despre lipsa de profesionalism a multora din DSP-uri.

Toată lumea ştie că în majoritatea DSP-urilor sunt numiţi diverşi prieteni de partid care primesc bani fără să facă mai nimic. Iar incompetenţa acestei instituţii care prin legea carantinării a primit puteri sporite este evidentă. Exemplul DSP Bucureşti este poate cel mai elocvent. Deşi aveau angajat infectat cu coronavirus nu doar că n-au făcut ancheta epidemiologică ci l-au şi chemat la serviciu în continuare!

Mai mult, sunt zeci sau sute de cazuri în care oamenii se plâng de nepăsarea celor de la DSP. Nu răspund la telefon atunci când sunt solicitaţi, nu fac anchetele epidemiologice. Reformarea DSP-urilor nu se face prin creşteri de salarii! Reformarea se face prin înlocuirea politrucilor cu oameni capabili!

Admin