Dum. apr. 14th, 2024

Nelu Tătaru se dă de gol: „Nu sunt 994 de cazuri noi.”


Bâlbele în privinţa cazurilor de COVID din România continuă la nivel înalt. În ziua în care s-a raportat un număr record de aproape 1000 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, Nelu Tătaru se dă de gol şi contrazice cifrele comunicate de Grupul de Manipulare Comunicare Strategică. Nelu Tătaru a dat de înţeles că aceste 994 de cazuri „noi” raportate de GCS includ, de fapt, şi retestări!

Întrebat de reporteri explicit despre cele 994 de noi cazuri, ministrul a spus: „Sunt şi testările pentru cei internaţi. Sunt şi pentru cei care vor să plece în concediu şi-şi fac acele testări la cerere”. Astfel, în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19!

Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În functie de respectarea acestor norme vom putea vedea evoluţia în perioada următoare. Repet, vom avea două săptămâni destul de grele, muncă asiduă, atât la nivelul DSP cât şi la unităţile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Bâlbele autorităţilor dau materiale conspiraţioniştilor!

Aceste bâlbe nu fac altceva decât să crească neîncrederea populaţiei în autorităţi şi în cifrele comunicate. Comunicările zilnice pe tema infectărilor trebuie să înceteze. Atâta timp cât nu poţi sau nu vrei să oferi date concrete şi detaliate, atunci nu le mai oferi deloc. O raportare săptămânală cu toate detaliile necesare unei informări corecte este de preferat acestor bâlbe zilnice ale GCS şi autorităţilor. Ceea ce fac ei în prezent este să inducă populaţiei ideea că tot ce se întâmplă în România este o regie, iar virusul nu există în realitate. Şi nu este vina oamenilor că se gândesc şi ajung să creadă aceste lucruri. Este vina autorităţilor că lasă loc acestor interpretări!

Conferinţa de presă completă.

Admin