Dum. iul. 14th, 2024

Operaţiunea „cum scăpăm basma curată” a lui Iohannis.

Sursa foto: antena3.ro


Ieri a fost o zi foarte complicată pentru Iohannis şi „guvernul său”. După ce planul profesorului Streinu-Cercel şi declaraţia stupefiantă a ministrului sănătăţii Nelu Tătaru referitoare la izolarea/carantinarea persoanelor în vârstă a îngrozit opinia publică şi a reacţionat vehement, Iohannis a încercat azi să dreagă busuiocul. El a spus că nu e de acord cu aşa ceva şi că nu se va adopta niciodată un astfel de plan „inuman”.

Ştim bine că urmează să avem alegeri locale şi parlamentare, iar Iohannis este disperat că orice decizie sau măsură proastă luată de guvern în această perioadă va afecta profund votul oamenilor la alegeri. De acea încearcă să caute modalităţi prin care să găsească ţapi ispăşitori atunci când lucrurile merg prost.

Vă amintiţi probabil de acordul între MAI şi BOR cu distribuirea luminii şi a Paştilor către credincioşi în Noaptea de Înviere. Cine crede că Vela a luat decizia de capul său, fără ca Iohannis să ştie şi să-şi fi dat acordul în prealabil este naiv. A văzut că decizia n-a fost chiar una inspirată şi opinia publică a reacţionat negativ şi a ieşit a doua zi pentru a se dezice de cele întâmplate şi să-l „decapiteze” pe Vela pentru acel acord.

Iohannis are nevoie de ţap ispăşitor

Ei bine, acelaşi lucru îl încearcă Iohannis şi acum. Văzând că lumea s-a inflamat foarte tare, pe bună dreptate, la declaraţia lui Nelu Tătaru, Iohannis a ieşit imediat să se dezică şi să catalogheze măsura drept „aberantă”. Din nou, cine crede că Streinu-Cercel şi Nelu Tătaru au făcut ei de capul lor acest plan este naiv.

Mai mult decât atât, cea mai mare parte a furiei a fost deturnată de propagandă către Streinu-Cercel, în ciuda faptului că nu el are putere de decizie şi nu el a făcut acea declaraţie ci Nelu Tătaru, adică omul pus de Guvernul lui Iohannis. O parte a propagandei nu s-a sfiit deloc să îl numească pe Streinu-Cercel drept „omul PSD-ului care face şi drege”, pentru a deturna atenţia de la Nelu Tătaru şi „guvernul meu”.

Suntem în faţa unor „experimente” sociale şi trebuie să fim foarte atenţi

Dragi cititori ai acestui site, nu vă lăsaţi manipulaţi şi nu credeţi chiar tot ce se scrie sau se spune. Din păcate, ne aflăm în faţa unor „experimente” sociale foarte urâte. Şi nu mă refer că virusul în sine nu există. Mă refer că se profită de pe urma lui pentru a se face experimente sociale. Să se testeze reacţia opiniei publice în anumite situaţii. Fiţi convinşi că dacă nu era reacţia profund negativă împotriva acestor declaraţii şi măsuri atunci s-ar fi găsit moduri de implementare. Nu ar mai fi considerat Iohannis că sunt „aberante” ci „necesare”.

De aceea vă îndemn să reacţionaţi vehement atunci când se anunţă lucruri care ne limitează drepturile sau care ne afectează/ne pot afecta pe viitor. Altfel, dacă ignorăm, ei vor merge mai departe şi vor adopta tot felul de măsuri abuzive „pentru că se poate”. Se vor mai arunca multe idei pe „piaţă”, unele chiar nebuneşti, iar noi trebuie să reacţionăm. Să nu ne culcăm pe o ureche şi să credem că nu pot fi puse în practică.

Faceţi-vă vocea auzită! Exprimaţi-vă cât încă se poate!

Chiar dacă unele idei pot părea aberante şi imposibil de pus în practică, noi trebuie să reacţionăm. Nu trebuie să le dăm impresia că pot face orice şi că noi vom aproba tacit ideile lor. Dacă nu vorbim la momentul potrivit şi nu luăm atitudine, s-ar putea ca apoi să fie prea târziu. Şi nu vă îmbătaţi cu apă rece crezând că anumite măsuri nu vă afectează pe voi în mod direct. Poate că nu vă afectează acum, mâine, poimâine, dar cu siguranţă vă va afecta când vă e lumea mai dragă!

P.S. Să nu vă lăsaţi prinşi în capcana „poliţistul bun, poliţistul rău”. Nu există „poliţist bun” în toată ecuaţia aceasta. Să nu rămâneţi cu ideea că ce rău e Cercel că a propus şi ce bun e Iohannis că n-a acceptat. Nu există aşa ceva!

Admin