sâm. iul. 27th, 2024

Noul coronavirus a suferit deja peste 30 de mutaţii, conform cercetătorilor chinezi!


Oamenii de ştiinţă îi avertizează pe cei care încearcă să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului să ia în calcul impactul acestei „acumulări de mutaţii pentru a evita să pice în potenţiale prăpastii medicale”. Oamenii de ştiinţă din China au descoperit mai mult de 30 de mutaţii pe care le-a suferit în ultimele luni acest nou coronavirus. Ei consideră că acesta este şi motivul pentru care a provocat mai multe decese în anumite zone ale planetei.

Cercetătorii de la Universitatea Zhejiang au spus ca au găsit „dovezi directe” cum ca virusul „a căpătat mutaţii capabile să îşi schimbe substanţial patogenitatea.” Studiul a fost publicat de o echipă de cercetare din care face parte şi profesoara Li Lanjuan, una dintre cele mai bune cercetătoare din China despre care se spune că ar fi fost primul expert ce a propus carantinarea totală în Wuhan – epicentrul COVID-19.

19 dintre cele mai letale forme de mutaţii au fost găsite în Europa

Mostrele au fost recoltate de la 11 pacienţi internaţi în spitalele din Hangzhou între 22 ianuarie şi 4 februarie, atunci când epidemia era în fazele de început. Folosind „secvenţiere ultra-profundă”, cercetătorii au identificat 33 de mutaţii suferite de coronavirusul cunoscut drept SARS-CoV-2, dintre care 19 erau noi! Cele mai letale mutaţii la pacienţii implicaţi în studiu au fost de asemenea găsite şi la majoritatea pacienţilor din Europa, conform publicaţiei South China Morning Post.

Între timp, tulpinile mai blânde predominante au fost găsite în anumite zone din Statele Unite ale Americii, precum Washington. O anumită mutaţie găsită la cinci pacienţi dintre cei implicaţi în studiu a fost observată anterior doar într-un singur caz din Australia. Cercetătorii au spus că aceste descoperiri indică faptul că „adevărata diversitate a tulpinilor virale este încă mult subapreciată”.

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat încărcătura virală – însemnănd cantitatea virusului – în celulele umane după una, două, trei, patru şi opt ore, dar şi a doua zi sau 48 de ore mai târziu. Cele mai agresive tulpini au creat cu până la 270 de ori mai multă încărcătură virală decât cea mai blândă tulpină. Profesoara Li şi colegii acesteia au declarat că „o încărcătură virală mai mare înseamnă o mai mare rată a mortalităţii celulelor.”

10 din 11 pacienţi implicaţi în studiu – care au inclus 8 bărbaţi şi trei femei cu vârsta între patru luni şi 71 de ani – au avut „simptome moderate sau sevre” de COVID-19. Toţi subiecţii s-au vindecat de virus, conform studiului de cercetare publicat de medRxiv. Sursa: Sky News

Admin