Dum. oct. 1st, 2023

FABULOS! OMS laudă Suedia că nu a impus reguli stricte de izolare şi nu şi-a distrus economia!

Sofia Bulgaria - June 15 2016: The President of Romania Klaus Iohannis is participating in a press conference in Sofia during his two days official visit in Bulgaria.


Un oficial de rang înalt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a lăudat Suedia pentru modul în care a abordat situaţia coronavirusului. El a susţinut că Suedia ar trebui să reprezinte un „model” pentru restul lumii. Acest lucru vine ca un şoc dacă ne gândim că Suedia are foarte puţine restricţii şi nu a blocat economia precum majoritatea lumii. „Cred că dacă vom adopta un nou normal, cred că Suedia reprezintă în multe privinţe un model de urmat în viitor. Aasta dacă dorim să ne întoarcem la o societate în care nu avem lockdown (izolare),” a declarat Dr. Mike Ryan unor reporteri din Geneva.

Ryan este director executiv al Proiectului de Urgenţa din cadrul OMS şi a lăudat sistemul de sănătate suedez. El este de părere că suedezii au abordat foarte bine situaţia încă de la începutul pandemiei. „Au făcut o mulţime de teste şi au mărit destul de mult capacitatea de a îngriji oamenii ce aveau nevoie de terapie intensivă. Sistemul lor de sănătate nu a fost niciodată depăşit de situaţie. Numărul de cazuri au fost acoperite cu succes de capacitatea sistemului medical.

Criticile la adresa Suediei sunt nedrepte

Ryan a susţinut faptul că acele critici pe care le-au primit suedezii referitor la politicile relaxate de carantină şi distanţare socială au fost nedrepte. „Suedia a avut o politică puternica referitor la distanţarea socială, dar şi referitor la îngrijirea pacienţilor şi protejarea cetăţenilor pe termen lung. Ceea ce au făcut ei diferit este strâns legat de relaţia pe care o are statul suedez cu cetăţenii săi şi abilitatea şi disponibilitatea cetăţenilor de a respecta regulile.” Sursa: FoxNews

Şi totuşi, dacă ne uităm pe cifrele oficiale de pe worldometers.info vom vedea că Suedia nu e un model chiar atât de pozitiv. Suedia a făcut 120 de mii de teste şi a depistat pozitiv un pic peste 20 de mii de oameni. Dintre care 2400 au murit! Asta înseamnă o rată a mortalităţii de peste 10%! De asemenea, înseamnă 244 de morţi la un milion de locuitori. Comparativ, România are 36 de morţi la un milion de locuitori.

Admin