vin. iul. 12th, 2024

Nelu Tătaru anunţă AMÂNAREA măsurilor de relaxare de la 1 iulie!


Noile măsuri de relaxare ce trebuiau să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie vor fi amânate. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că după o consultare cu grupul tehnic s-a decis amânarea măsurilor de relaxare din cauza creşterii de infecţii COVID-19.

Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor.

În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

Acesta a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare. Ministrul Sănătății a precizat că a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și și Raed Arafat.

Admin