vin. sept. 22nd, 2023

Mircia Gutău, Primarul din Râmnicu Vâlcea, a cumpărat 18 mii de candele, din bani proprii, pentru a fi aprinse în cimitirele din Vâlcea.


În contextul în care (aproape) toată lumea este în carantină şi mersul la cimitir pentru a aprinde lumânări celor dragi trecuţi în nefiinţă este interzis din cauza epidemiei de coronavirus, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a venit cu o iniţiativă personală lăudabilă. Mircia Gutău a decis să cumpere din banii săi personali aproximativ 18 mii de candele care să fie aprinse în noaptea de Înviere în cele 11 cimitire aflate pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a primăriei.

Acţiunea va fi derulată în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 aprilie de către salariaţii Pieţe Prest SA – în cele două mari cimitire publice ale municipiului, ”Cetăţuia” şi ”Sfântul Ioan”, administrate de această societate – sau de către voluntari ai parohiilor ce gestionează cimitirele parohiale, astfel încât, în noaptea de Înviere, toate locurile de veci unde se odihnesc rudele râmnicenilor se fie luminate. Iniţiativa primarului Mircia Gutău a primit binecuvântarea ÎPS Varsanufie, care l-a felicitat pentru implicare,” se arată în comunicatul primăriei.

Admin