mie. ian. 19th, 2022

Primul culegător de sparanghel din România mort de coronavirus în Germania!


Publicaţia germană Der Spiegel informează că s-a înregistrat deja primul deces între românii veniți să culeagă sparanghelul în ultimele zile, grație înțelegerii dintre guvernele român și german, scrie Inpolitics.

Potrivit informațiilor Der Spiegel, un zilier din România a murit în urma unei infecții cu coronavirus la Bad Krozingen, în Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg. Bărbatul de 57 de ani a fost găsit mort în locul unde fusese cazat pe 11 aprilie. La început, cauza morții a fost neclară, ulterior, un test pentru Covid-19 a reieşit pozitiv. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.

După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, conform publicației, pentru a preveni răspândirea epidemiei printre muncitorii agricultori din Est.

În acest moment are loc o investigație pentru a se stabili persoanele cu care românul avusese contact şi care ar putea să fie la rîndul lor infectate. Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie să fie aduși alți cca. 5000 de zilieri pentru recoltarea sparanghelului din regiune.