Dum. apr. 14th, 2024

Iohannis refuză dreptul credincioşilor de a primi Lumina Sfântă de Înviere?!


În ultimele ore se poartă o „bătălie la baionetă” între Klaus Iohannis şi Biserica Ortodoxă Română pentru Lumina Sfântă de Înviere. În timp ce BOR a reuşit să-l convingă pe Ministrul de Interne, Marcel Vela, să se organizeze cumva ca poliţia, jandarmeria, angajaţii bisericii şi diverşi voluntari să ducă Lumina Sfântă la credincioşi acasă pentru a evita îmbulzeala de la biserici, Klaus Iohannis a ieşit în această după amiază cu o declaraţie foarte dură şi a cerut ca acordul dintre Biserică şi Guvern să fie anulat sau mai bine organizat!

Iohannis a convocat de urgenţă la Palatul Cotroceni premierul, ministrul de interne, ministrul sănătăţii, dar şi pe Raed Arafat cărora le va cere să renunţe la acordul cu biserica şi măsurile de carantină să rămână ca şi până acum, refuzând practic dreptul credincioşilor de a primi Lumina Sfântă de Înviere! Deşi părea că s-a ajuns la un compromis decent între Biserică şi Guvern, intervenţia dură a preşedintelui Iohannis ar putea să rupă acest acord.

Iohannis a declarat că nu este vremea de relaxare a măsurilor şi că dacă nu se respectă măsurile restrictive „după sărbători vom avea înmormântări”! Declaraţia dură a lui Iohannis este surprinzătoare dacă ţinem cont de faptul că Marcel Vela a declarat azi dimineaţă că preşedintele a fost informat înainte ca acordul cu biserica să fie definitivat. Oare cine minte dintre Iohannis şi Vela? Dacă Vela spune adevărul, cine/ce l-a făcut pe Iohannis să se răzgândească?

Admin