Dum. apr. 14th, 2024

Medicii de la Secţia ATI a Spitalului Orăştie au demisionat în grup!


Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Orăştie şi-a dat demisia în grup pe motiv că spitalul nu le pune la dispoziţie echipamentele de protecţie necesare tratării pacienţilor de coronavirus. După ce spitalul lor a fost transformat în „spital de suport” pentru pacienţii de coronavirus, medicii s-au revoltat pentru faptul că nu primesc echipamente de protecţie şi au decis să îşi dea demisia.

Zilele trecute, prefectul judeţului Hunedoara, Vasile Potecă, a informat medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva că va fi transformat în unitate medicală care va prelua pacienţii infectaţi de COVID-19. De asemenea, în ordinul de prefect se mai menţionează faptul că spitalele municipale din județ, precum: Petroșani, Orăștie și Vulcan au devenit „spitale suport” pentru tratarea oamenilor infectați cu noul coronavirus.

Decizia că mai multe spitale municipale va trebui să preia cazurile de COVID-19 i-a supărat foarte tare pe medicii care susţin că nu deţin aparatura şi nici echipamentele medicale necesare protecţiei atunci când au de-a face cu astfel de cazuri. Drept urmare, medicii de pe secţia ATI a spitalului din Orăştie au demisionat în această dimineaţă din cauza faptului că nu au primit ce au solicitat din partea autorităţilor. Medicii avertizaseră cu ceva timp în urmă că dacă nu li se îndeplinesc aceste cerinţe vor demisiona. Grupul de demisionari este format din un medic, cinci asistente şi toate infirmierele de pe secţie.

Prefectul Vasile Potecă s-a deplasat personal la Orăştie pentru a discuta cu managerul spitalului, informează Libertatea.ro

Admin