Un medic primar de la spitalul de boli înfecțioase din Iași, Mihnea Hurmuzache, atrage atenția asupra „monstruozității” din legea carantinării. Acesta cere decidenților să nu aprobe legea în forma propusă de guvern pentru că, pe lângă încălcarea libertăților oamenilor, pune medicii într-o postură dificilă de a fi „sclavi și torționari în același timp”.
„Sunt realmente stupefiat şi îngrijorat de câtă ură adună în ea propusa Lege a carantinării… Ură faţă de pacienţi, faţă de cadrele medicale, faţă de părinţi şi copii, faţă de proprietatea personală şi câte altele!
Gândiţi-vă în ce situaţie ingrată vom fi puşi noi, medicii, între a decide cine trebuie şi cine nu trebuie „izolat-internat”! Dacă nu o facem şi omul pleacă acasă şi mai infectează pe cineva suntem acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor. Dacă silim pacientul să rămână în spital, putem fi daţi în judecată. Şi pierdem sigur! Cu alte cuvinte suntem transformaţi în carne de tun, părtaşi la o „afacere” profund imorală! Vorba celor de la Sindicatul Sanitas, vom fi sclavi şi torţionari în acelaşi timp! Cât cinism!
Extrem de suspecta grabă cu care se doreşte pusă în practică o lege extrem de „sensibilă” pentru noi toţi deopotrivă! Sper că Senatul României, CCR şi cine încă mai poate, să nu permită apariţia acesteia în forma monstruoasă propusă!
Colegi medici care aveţi ceva de spus, faceţi-o ACUM, în ceasul al 12-lea! Nu cred că ne dorim să fim părtaşi la multe abuzuri ce ar decurge din aplicarea formei actuale propuse a Legii Carantinării!” scrie pe profilul său de Facebook Mihnea Hurmuzache, medic primar Boli Infecţioase, Iaşi.
Mai multe ştiri
Liderul politic care cere și anularea alegerilor parlamentare. „Au fost influențate de actori statali străini”
Macron a vorbit direct cu Lasconi: „Vreau să-ți mulțumesc pentru această traiectorie foarte clară care este în interesul României”
Stresul alegerilor îi îmbolnăvește psihic pe români. Ce spun medicii despre impactul polarizării societății și ce este anxietatea politică