Dum. apr. 14th, 2024

Ludovic Orban anunţă distanţarea copiilor în şcoli prin panouri de plexiglas.

Imagine exemplu


Cu doar o lună până la începerea anului şcolar, autorităţile încă nu au un plan concret despre cum se vor desfăşura cursurile în condiţii de siguranţă atât pentru elevi cât şi pentru profesori. Pandemia de coronavirus dă mari bătăi de cap tuturor celor implicaţi, iar cel mai mult de suferit vor avea copiii.

Premierul Ludovic Orban a declarat azi că, acolo unde este posibil, să se instaleze panouri de plexiglas pentru a asigura distanţarea dintre copii!

Decizia noastră e foarte clară, pe 14 septembrie începe anul școlar. Ea trebuie să se facă în niște condiții în care să se țină cont de situația epidemiologică. Am luat decizia ca școlile să se deschidă în mod diferențiat. Decizia se ia de autoritățile locale, acolo se poate face o evaluare. Elevii și profesorii vor purta măști, iar acolo unde e posibilă realizarea distanțării prin plexiglas. Acest lucru trebuie făcut”, a declarat Orban.

Drept urmare, Guvernul Orban mută toată presiunea pe autorităţile locale. Acestea vor trebui să se organizeze şi să răspundă de eventualele probleme care se pot ivi pe parcurs. În momentul de faţă se ia în calcul şi varianta cursurilor online, însă acest lucru creează probleme copiilor din familii defavorizate.

Ceea ce pare să scape decidenţilor din vedere este că distanţarea e uşor de făcut şi menţinut pe timpul orelor de curs, dar ce te faci cu copiii în momentele de recreaţie? Problemele vor apărea în pauze, nicidecum în timpul orelor de studiu. Atenţia este concentrată în mod greşit pe distanţarea din timpul orelor.

Admin