Dum. apr. 14th, 2024

Gherzan Cătălin, candidatul PER la primăria Piteşti: Educaţia online nu face nici 30% din cea reală”


Unul dintre cele mai afectate sectoare în pandemia de coronavirus este, cu siguranţă, cel al educaţiei. De când au început problemele cu virusul, şcolile au fost printre primele care s-au închis. Elevii au avut mari greutăţi în a încheia anul şcolar, multe cursuri de final făcându-se online.

Faptul că Ministerul Educaţiei ia în considerare ca şi de la toamnă cursurile să se facă online, sau măcar o parte din ele, l-au făcut pe Gherzan Cătălin să reacţioneze, fiind total împotriva acestei idei.

Gherzan Cătălin este candidatul Partidului Ecologist Român la primăria municipiului Piteşti, însă este şi patronul unei grădiniţe private în Piteşti cu o tradiţie foarte bogată, Lexford Castel.

Întrebat fiind cum vede această stare de alertă în care se regăseşte România de atâta vreme, Gherzan a răspuns: „Este o situație care, din punct de vedere guvernamental şi legal, trebuie respectată, dar din punct de vedere economic și popular este o stare care distruge atât economia, cât și psihicul și sănătatea populației.

Nici ideea de educaţie online nu îi surâde deloc, considerând că „educaţia online nu va fi niciodată nici măcar 30% din modul în care trebuie făcută educaţia adevărată. Educaţia care se face online pune în dificultate atât profesorii cât şi părinții.

Cel puțin cei care au copii în clasele I-VIII. Aceştia se străduiesc din greu să-i țină sub control, având în vedere că cei din clasele mici sunt destul de agitați și năzbâtioși,” a încheiat Cătălin Gherzan, propunerea PER-ului la primăria Piteşti.

Admin