lun. mai 27th, 2024

Lovitură grea pentru OMS! Trump RETRAGE OFICIAL USA din Organizația Mondială a Sănătății!


Administraţia Trump a notificat Congresul şi Naţiunile Unite (ONU) faptul că Statele Unite ale Americii se vor retrage formal din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din cauza modului în care a fost gestionată această pandemie de Coronavirus. Informaţia fost confirmată pentru CNN de mai multe surse. Senatorul Robert Mendez a comentat această decizie pe contul său de Twitter spunând:

Congresul a primit o notificare că preşedintele a retras în mod oficial America din OMS în mijlocul acestei pandemii. Să cataloghez răspunsul lui Trump faţă de pandemie ca fiind haotic şi incoerent ar fi prea puţin. Acest lucru nu va proteja interesul americanilor sau sănătatea lor. Din contră, îi lasă pe americani bolnavi şi America singură,” a scris senatorul.

Un oficial din Departamentul de Stat a confirmat şi el faptul că „o notificare oficială a fost transmisă către Secretarul General al ONU în care informează că America se va retrage din cadrul OMS, însă această măsură va intra în vigoare începând cu 6 iulie, 2021.

Trump – Ghimpele din coasta globaliștilor

Deşi au acuzat OMS că au acţionat în interesul Guvernului Chinez în această pandemie de coronavirus care a afectat profund America, atât din punct de vedere al infecţiilor şi deceselor cât şi din punct de vedere economic, membrii Partidului Republican au cerut preşedintelui Trump să-şi reconsidere decizia, fiind de părere că America poate să contribuie mai mult la schimbarea sistemului din interior, ca membru, decât dacă părăseşte organizaţia.

Mai multe persoane au avertizat că ieşirea Americii din OMS în acest moment ar putea să interfereze drastic şi cu eforturile de dezvoltare a unui vaccin eficient împotriva coronavirusului, dar şi cu eforturile de a depista şi stopa răspândirea acestui virus pe planetă. Între timp, numărul de infecţii continuă să crească atât în America, dar şi în mai multe ţări de pe glob.

Trump şi-a anunţat intenţia de a retrage America din OMS încă din luna Mai atunci când i-a acuzat pe cei de la OMS de faptul că au acoperit China în a ascunde originile virusului. Mai mult, el a spus că dacă OMS ar fi acţionat aşa cum trebuie el însuşi ar fi putut să impună restricţii de călătorie din şi spre China mult mai devreme.

Decizia de retragere a Americii din OMS ar putea să fie schimbată, totuşi, dacă în toamnă Trump va pierde alegerile prezidenţiale în favoarea lui Joe Biden. Lucru pe care foarte multe organizaţii globale şi-l doresc ţinând cont că Trump şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de NATO sau ONU, considerând că aceste organizaţii profită de America şi de contribuţia financiară pe care o are la bugetul acestor organizaţii.

Admin