lun. iun. 24th, 2024

Lovitură grea pentru Guvern! Justiţia a decis că internarea şi carantinarea forţată a asimptomaticilor echivalează cu PUŞCĂRIA!


Lucrurile se complică din ce în ce mai mult pentru autorităţile române! Abuzurile pe care le-au făcut în numele combaterii pandemiei încep să fie scoase la suprafaţă de justiţie. Cea mai recentă decizie a justiţiei române o reprezintă aceea a internării şi carantinării forţate a persoanelor asimptomatice sau a celor care revin din străinătate.

Judecătorul Cosmin Cristian Pop, de la Judecătoria Baia Mare a decis că această formă de internare şi carantinare forţată a oamenilor este un fel de detenţie şi a dispus punerea în libertate de îndată a unei persoane băgate forţat în carantină instituţionalizată.

Acest precedent are o importanţă crucială pentru libertatea românilor deoarece acum pot să refuze izolarea şi internarea forţată invocând acest precedent judiciar. „Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului începand cu data de 13.06.2020 şi, în consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate,” se arată în decizia judecătorului. Romanii pot acum refuza izolarea şi internările forţate, conform luju.ro

Sentinţa a fost pronunţată joi, 18 iunie 2020, de judecătorul Cosmin Cristian Pop de la Judecătoria Baia Mare, în dosarul 5354/182/2020, în care Ioan Longa a acţionat în judecată Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Maramureş şi Centrul Judeţean de Coordonare şi conducere a Intervenţiei Maramureş din MAI, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gh. Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş.

Astfel, prin ordonanţa preşedinţială, Judecătoria Baia Mare a decis: „Încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului începand cu data de 13.06.2020 şi, in consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate. Executorie!”

Mai multe detalii puteţi citi pe luju.ro

Admin