Dum. apr. 14th, 2024

Spitalul Colentina ţinut gol din cauza COVID-19 în timp ce mii de pacienţi aşteaptă să primească îngrijiri medicale!


În timp ce mii de pacienţi cu boli cronice stau pe la porţile spitalelor să fie trataţi, spitalul Colentina este ţinut gol în aşteptarea posibililor pacienţi cu COVID-19. Antena 3 a prezentat primele imagini din Spitalul Colentina după ce acesta a fost transformat în centru suport COVID.

Cu toate că au trecut trei luni de când în România s-a instituit Starea de Urgenţă şi mai toată lumea s-a lămurit deja cum stă treaba cu acest coronavirus, autorităţile române continuă să ţină foarte multe spitale închise în aşteptarea „covizilor”. În timp ce se depune un efort uriaş pentru a „trata” pacienţii infectaţi cu coronavirus, dar care nu prezintă deloc simptome, oameni cu afecţiuni grave care au nevoie cu adevărat de ajutor medical sunt ignoraţi şi lăsaţi să sufere sau chiar să moară.

Fiica unei femei care face parte din rândul miilor de bolnavi care nu au acces la tratament de când spitalele au fost închise a intrat în direct la Antena 3 unde a povestit chinul prin care trece mama ei. 

Strigătul unei fiice a cărei mamă este netratată

Mama mea este o pacientă de 70 de ani, cu comorbidități asociate, care este pacienta Spitalului Colentina, în cadrul Clinicii de Urologie, unde, în fiecare an, trebuie să suporte o mini intervenție, deci este un pacient cronic. Trebuie să i se schimbe un stent ureteral o dată pe an, nu poate intârzia foarte mult această intervenție pentru că apar infecții urinare care sunt tratate aproape continuu cu antibiotic, ea având și o comorbiditate asociată, cancer de col uterin.

Am reușit să vorbesc cu medicul curant din cadrul clinicii, l-am contactat în privat, însă dumnealui este frustrat că nu poate să mă ajute nici măcar cu un răspuns și îmi spunea că are aproape 500 de pacienți care îi așteaptă răspunsurile”, a declarat femeia pentru Antena 3.

Vezi AICI imagini cu Spitalul Colentina ţinut gol.

Admin