vin. sept. 22nd, 2023

Iohannis laudă Guvernul pentru prelungirea stării de alertă: „Vreau conformare!”


Preşedintele Klaus Iohannis a stat de vorbă cu presa în această după amiază şi a făcut câteva remarci referitor la evenimentele din ultimele zile. El a luat în derâdere ameninţarea PSD cum că va depune moţiune de cenzură după expirarea stării de alertă pentru demiterea guvernului Orban, fiind de părere ca PSD-ul face doar circ pentru a arăta că sunt şi ei pe acolo.

E, acuma, asta cu moţiunea de cenzură. Sigur, este pur formal un instrument al opoziţiei, dar să vii cu moţiune de cenzură sau cu ameninţarea unei moţiuni de cenzură într-o situaţie de criză sanitară, de epidemie, mi se pare pur şi simplu greşit şi lipsit de bun simţ şi de fundament. Acuzaţiile sunt nefondate.

Pentru ce să demiţi guvernul?

Fiindcă a luat măsurile necesare? Fiindcă a luat măsurile la timp? Pentru că am reuşit să oprim extinderea epidemiei? Că a venit cu măsuri de revenire economică care încep să dea rezultate? Mi se pare total lipsit de sens şi de bun-simţ politic (…) Acum când mai sunt puţine luni până la alegeri, PSD flutură moţiunea să arate că sunt şi ei pe acolo”, a declarat Iohannis.

Iohannis s-a referit şi la abordarea pe care a ales-o Guvernul de a prelungi starea de alertă fără a mai cere aprobare din partea parlamentului.

Guvernul a procedat conform legii. Cum a procedat Guvernul, e legal și oportun. E o abordare utilă, corectă. Abordarea Opoziției din Parlament se baza pe o abordare de tip electoralistă. Ei fac scandal de dragul scandalului. PSD, prin astfel de acţiuni, induce nesiguranță în rândul populației. După părerea mea, guvernul a procedat legal și constituțional. Măsurile au fost bune și s-a venit cu ele la timp. Tot circul din Parlament vine pe fondul unui circ artificial făcut de PSD,” a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis: Vreau conformare!

Klaus Iohannis a avut un mesaj de transmis şi cetăţenilor româniei pe care i-a avertizat că virusul nu pleacă şi că măsurile de siguranţă trebuiesc respectate în continuare.

Trebuie să vă spun că sunt îngrijorat, pentru că am văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienți care sunt infectați cu noul coronavirus și cred că e cazul să mai subliniez câteva lucruri. S-a renunțat la unele restricții și s-au luat măsuri de relaxare, dar dați-mi voie să fiu clar. Virusul nu pleacă în concediu și nici în străinătate. El nu pleacă nici dacă nu votează opoziția. Observ că în România apar poziții din ce în ce mai ciudate. Dragi români, feriți-vă de coronavirus. Noi nu ne dorim să reimpunem măsuri de restricții, fiindcă ne dorim să intrăm în normalitate, însă ea nu este posibilă.

Eu nu îmi doresc să avem noi restricții. Vreau să avem o conformare cu restricțiile în vigoare. Sunt măsuri utile, de bun-simţ. NU ne dorim noi restricții decât în situația în care numărul cazurilor crește simțitor. Vreau conformare! Ce spun medicii: distanțare, spălatul pe mâini, să se respecte. Sunt unii care NU respectă aceste măsuri,” a încheiat Iohannis.

Admin