Dum. oct. 1st, 2023

Lia Olguţa Vasilescu, liderul de care PSD are nevoie!?


Mai sunt doar trei luni până la alegerile locale, iar unul dintre principalele partide din România, PSD, încă nu şi-a ales un preşedinte cu mandat deplin. Marcel Ciolacu este în continuare doar preşedinte interimar, dar şi principal favorit pentru a deveni preşedinte cu drepturi depline al Partidului Social Democrat.

El şi-a anunţat deja intenţia de a prelua şefia partidului „în plin” şi pare să fie susţinut de majoritatea membrilor PSD cu influenţă. Până în momentul de faţă, doar Eugen Teodorovici, fostul ministru de finanţe în Guvernul Dăncilă, pare să fie principalul contracandidat al lui Ciolacu la şefia PSD.

Partidul Social Democrat trece printr-o criză de credibilitate cum probabil nu s-a mai aflat niciodată în istoria sa, iar pentru a ieşi din acest con de umbră în care a fost aruncat este nevoie de o conducere puternică şi fermă. Marcel Ciolacu nu este liderul de care are nevoie PSD, acest lucru este evident din prestaţia sa publică. Mai mult, el este acuzat de mulţi alegători PSD ca fiind un apropiat al sistemului care face jocurile Preşedintelui Iohannis.

Olguţa Vasilescu, salvarea PSD-ului?!

Salvarea partidului ar putea veni, însă, de unde lumea se aşteaptă mai puţin: Lia Olguţa Vasilescu! În aceste vremuri în care opoziţia PSD-ului faţă de Guvernul Orban a fost una redusă, ba chiar mulţi au acuzat PSD-ul de blat cu Iohannis, una dintre puţinele voci din PSD care au spus tot timpul lucrurilor pe nume şi au denunţat măsurile incorecte şi abuzive, luate în defavoarea românilor de Guvernul Orban, a fost Lia Olguţa Vasilescu.

Ea este percepută ca fiind o persoană verticală ce nu se teme să iasă la luptă atunci când este nevoie. Modul în care i-a fost fabricat un dosar doar pentru a-i ştirbi din imagine nu face decât să arate că Olguţa Vasilescu este un politician incomod sistemului, iar asta este exact ceea ce are nevoie PSD pentru a-şi mobiliza atât propriul electorat cât şi să câştige din nehotărâţi sau chiar să rupă din electoratul PNL-ului dezamăgit de ceea ce a văzut în aceste 9 luni de guvernare a lui Orban.

PSD are nevoie de un lider adevărat

Dacă PSD-ul doreşte cu adevărat să conteze în continuare în politica românească şi să câştige alegerile locale şi cele parlamentare de anul acesta atunci ar trebui să nu se bazeze doar pe prostiile pe care le face PNL zi de zi la Guvernare şi să îşi creeze un program convingător cu ajutorul căruia să câştige oamenii de partea sa. Însă înainte de toate, PSD are nevoie de o conducere adevărată, capabilă să facă opoziţie reală Guvernului Orban şi care să nu se lase intimidată de presiunile care vin de la cine-ştie-ce ambasador.

Lia Olguţa Vasilescu poate fi preşedintele de care PSD-ul are nevoie pentru a-şi recuceri electoratul deoarece a demonstrat putere de luptă cu sistemul încă de pe vremea lui Băsescu, iar realizările pe care le-a avut atât ca primar al Craiovei cât şi ca Ministru al Muncii nu pot fi negate oricât am încerca. A dovedit că este o persoană capabilă şi trebuie să recunoaştem că are un discurs fluent ce capacitează electoratul, iar PSD are nevoie de aşa ceva.

Sursa foto: Facebook.

Admin