vin. iun. 14th, 2024

După ce a donat PNL-ului 300 de mii euro a ajuns consiliera lui Orban!

Sursa foto: stiridefocsani.ro


Se pare că pentru a ajunge consilier al Premierului Orban tot ce trebuie să faci este să fii apropiat al lui „Grindă” şi să dai 300 de mii de euro donaţie pentru campania electorală a partidului. Sau cel puţin acesta pare a fi cazul Anei Maria Dimitriu din Focşani. Acesta este cunoscută în mediul online drept „blonda lui Grindă”, ministrul Administraţiei Publice şi Dezvoltării, Ion Ştefan. Consilieră locală în Focşani, Ana Maria Dimitriu a împrumutat de la Ion Ştefan 1.4 milioane de lei pe care i-a „investit” în campania pentru europarlamentare a PNL, conform Monitorul de Vrancea.

Între timp, ea a primit un post de consilier al premierului Orban. În ce domeniu îl consiliază domnişoara pe Orban nu este foarte clar, dar cert este că sigur-sigur a făcut un împrumut uriaş pentru a contribui la campania electorală a PNL şi a obţinut un post pe merit de unde poate să pună umărul la dezvoltarea durabilă a societăţii româneşti, nu-i aşa? Clar!

În realitate, ecuaţia este foarte simplă. Din varii motive Ion Ştefan i-a dat acestei femei suma respectivă pentru a dona la partid în locul lui şi a obţine el postul de Ministru al Administraţiei Publice şi Dezvoltării. Acolo există un buget uriaş de administrat şi din care se pot „extrage” şi distribui sume foarte mari. Ana Maria Dimitriu nu este nimic altceva decât o interfaţă şi pentru că şi-a pus numele pe acea donaţie primeşte o răsplată decentă. Nimeni nu ar împrumuta suma de 1.4 milioane de lei pentru a-i arunca pur şi simplu într-o campanie electorală din care să se aleagă doar cu un post de consilier.

Cea mai mare contribuţie în campania PNL pentru europarlamentare

Conform declarației de avere depusă la numirea în funcția de consilier în cancelaria prim-ministrului, Ana Maria Dimitriu a împrumutat cei 1,4 milioane lei în două tranșe, de 1 milion, respectiv 400 mii lei. Împrumuturile au fost contractate în 2019, cu scadența în același an. De unde ar fi putut domnişoara să restituie în câteva luni suma împrumutată din moment ce majoritatea veniturilor sale declarate proveneau din indemnizația de consilier local la Focșani, de 12.378 lei? Mai mult, Ana Maria Dimitriu nu menționează nici persoana de la care a împrumutat banii, deși avea obligația să facă acest lucru.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, 1,4 milioane lei, adică aproximativ 300 mii euro, este contribuția la campania electorală a PNL făcută de consilierul local liberal Ana Maria Dimitriu. Este cea mai mare contribuție făcută în cadrul PNL la nivel național, mai mult decât alți candidați liberali, care chiar au obținut un mandat de europarlamentar, fiind plasați pe locuri eligibile.

Ana Maria Dimitriu completează astfel lista celor peste 50 de liberali ajunși în funcții publice pe baza carnetului de partid sau a gradului de rudenie cu „Grindă” ori prefectul Berbece.

Admin