lun. iun. 24th, 2024

Iohannis: Condamnăm ferm orice tentative ruse de destabilizare a Rep Moldova. Are loc intensificarea propagandei pro-ruse


Președintele României a subliniat, în declarația de presă comună cu Maia Sandu, că statul nostru este alături de țara vecină și a atras atenția asupra acțiunilor ruse de destabilizare a Chișinăului de către Moscova. 

Parcugem o perioadă de crize de proproții istorice. crize într-un mediu de securitate care s-a deteriorat dramatic. În urma cu un an Rusia se pregătea să invadeze Ucraina (…) A fost un an extrem de dificil și pentur Rep Moldova, stat care a fost afectat profund și direct de consecințele războiului” a precizat președintele României.

Klaus Iohannis a subliniat că Moldova nu s-a confruntat doar cu o criză energetică profundă, inflație galopantă, dezechilibre economice, dar și atacuri hibride deosebit de puternice din exterior. 

După cum am arătat și în urmă cu o săptămână, amenințările din exterior la adresa ordinii democratice constituționale a Republicii Moldova, asupra cărora ați atras…

Citeşte mai mult

Admin