vin. sept. 22nd, 2023

India îi ştampilează pe suspecţii de COVID-19, iar cei care nu respectă carantina sunt arestaţi.


Pentru a ţine oamenii în frâu şi a evita răspândirea coronavirusului, India a recurs la o măsură inedită de a „marca” suspecţii şi a-i identifica în cazul în care nu respectă regulile de autoizolare. Drept urmare, autorităţile indiene au hotărât să îi ştampileze pe mâini pe cei suspecţi, iar persoanele care sunt prinse că nu respectă regulile sunt arestate.

Pe ştampilă este marcată data încheierii celor 14 zile de carantină şi mesajul „carantinat acasă”. Această măsură a fost luată la Mumbai începând cu ziua de luni, 16 martie, pentru a preveni răspândirea virusului. Mumbai este cel mai afectat oraş din India cu un număr de 137 de cazuri confirmate până la momentul redactării acestei ştiri.

Persoanele care trebuie să stea în carantină, dar nu doresc să se interneze în spital sau în zone speciale de carantină şi vor să se izoleze acasă trebuie să aibă simţul răspunderii. Nu trebuie să cutreiere pe străzi ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla. Ei trebuie să urmeze carantina cu stricteţe”, a declarat Uddhav Thackeray, ministrul şef al regiunii Mahrasthra din care face parte Mumbai, conform mediafax.ro.

Măsurile drastice restrictive vin ca urmare a avertismentelor din partea experţilor care au prevestit că dacă nu se acordă atenţie sporită acestui virus atunci India, cu o populaţie de peste 1.3 miliarde, ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Patru persoane ce trebuiau să fie carantinate au fost arestate într-un tren după ce câţiva oameni le-au văzut ştampilele şi au sunat la numărul de urgenţă. Din fericire, cele patru persoane care se întorseseră la Mumbai din Munchen au ieşit negativ la testare, însă chiar şi aşa autorităţile indiene i-au ştampilat şi trimis în carantină.

Admin