Dum. mai 26th, 2024

Guvernul Orban APĂRĂ PEDOFILII şi atacă la CCR legea care creşte pedeapsa pentru pedofilie!

Sursa foto: facebook.com/jSociala/


În timp ce dă din colţ în colţ cu dublarea alocaţiilor pentru copii, premierul Ludovic Orban se dovedeşte a fi foarte preocupat de protejarea pedofililor. Acesta a avut proasta inspiraţie de a contesta la CCR o lege care prevede mărirea pedepselor pentru pedofilie şi viol şi neprescrierea acestor fapte aşa cum se întâmplă în prezent. Motivaţia contestării a fost că se face o discriminare faţă de pedofili şi violatori şi cei care comit alte infracţiuni ce beneficiază de prescriere.

Această acţiune a Guvernului Orban este un atentat evident la siguranţa copiilor din România! Motivele pe care le invocă sunt stupide, pedofilii merită să primească pedepse cât mai mari cu putinţă. Nu există nicio justificare să aperi un pedofil violator. Nu există nicio scuză pentru a face aşa ceva. După ce au forţat introducerea educaţiei sexuale în şcoli pentru copii care ar trebui să se joace cu păpuşi sau maşinuţe, nu să înveţe despre sex, acum „guvernul-minune” vine să apere pedofilii şi violatorii. Incredibil!

Executivul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu legea care majorează pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Actul normativ, adoptat decizional de către Camera Deputaţilor pe 30 iunie, introduce şi prevederea potrivit căreia violul şi actul sexual cu un minor sunt infracţiuni pentru care prescripţia nu înlătură răspunderea penală.

Guvernul argumentează că reglementarea încalcă Legea fundamentală deoarece „instituie un tratament discriminatoriu între persoanele care au comis infracţiuni de o gravitate similară, în sensul în care nu pot fi identificate raţiuni obiective pentru alegerea acelor infracţiuni care urmează a fi imprescriptibile”.

Admin