joi. iul. 18th, 2024

Emilian Imbri, manager „Victor Babeș”: „E vremea dictaturii medicale!”


Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală a declarat, vineri, în contextul unui nou record de cazuri de coronavirus că a venit vremea „dictaturii medicale”!

„Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta. În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește. Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta”, a declarat la Digi 24 Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală.

Imbri: „Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața.”

Doctorul spune că în contextul epidemiologic actual este „vremea dictaturii medicale”.

E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini. S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital.

Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață.

Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală”, a mai declarat Emilian Imbri, conform gandul.ro

Admin