Dum. oct. 1st, 2023

Surpriză la primăria Capitalei! Tăriceanu o contracandidează pe Firea!


Surpriză de proporţii la primăria capitalei. După ce securistul Petrov Băsescu a anunţat oficial că va candida la primăria capitalei, un alt nume greu al politicii româneşti anunţă că vrea să-i ia locul Gabrielei Firea. Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat că va candida la primăria Capitalei.

Dacă securistul Petrov are şanse destul de reduse să mai câştige un mandat de primar, Tăriceanu poate să-i pună probleme Gabrielei Firea. Deşi a anunţat în urmă cu câteva zile că vrea o alianţă cu PSD, iată că Tăriceanu o contracandidează cum pe Firea.

„Sunt liberal de 30 ani și am acumulat o experiență foarte mare. Având în vedere pandemia de coronavirus este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate, eu am și la propriu o anumită greutate. Am acumulat foarte multă experiență atât ca premier, cât și ca președinte al Senatului. Este o datorie, o responsabilitate pentru electoratul liberal să candidez la Primăria Capitalei.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

După eşecul de la europarlamentare, partidul lui Tăriceanu a intrat într-un con de umbră şi a pierdut destui membri importanţi. Acum, prin această candidatură, Tăriceanu încearcă să-şi tragă partidul în sus pentru o vizibilitate mai bună la alegerile locale. Aceasta este, de fapt, miza lui, nu neapărat să câştige primăria Bucureştiului.

De asemenea, pe lângă readucerea partidului în atenţia publică, Tăriceanu poate să rupă voturi de la Nicuşor Dan, principalul adversar al Gabrielei Firea şi, astfel, să-i faciliteze acesteia câştigarea unui nou mandat. Drept urmare, candidatura lui Tăriceanu poate fi o dublă strategie: atragere de imagine pentru partid să facă pragul electoral la parlamentare şi ruperea din voturile candidaţilor aşa-zişi liberali pentru a-i facilita victoria Gabrielei Firea şi a obţine suport de la PSD pentru parlamentare.

Admin