Dum. mai 26th, 2024

Elon Musk lucrează la o tehnologie care poate să înlocuiască limbajul uman!


Elon Musk este unul dintre cei mai activi miliardari în dezvoltarea de Inteligenţă Artificială şi explorarea spaţiului. Acesta a declarat recent faptul că lucrează la o tehnologie care ar putea să facă limbajul uman să nu mai conteze deloc. Timpul în care acest lucru s-ar transforma în realitate este de doar cinci ani. Şeful companiilor Tesla şi Space X a făcut această predicţie într-un interviu în care discuta despre o altă companie de-a sa, Neuralink, o firmă de neurotehnologie.

Musk a spus că speră să reuşească producerea unui dispozitiv ce ar urma să fie conectat la creierul uman chiar de anul viitor. Acest cip va fi alimentat de o baterie şi ar urma să fie implantat în creierul uman şi electrozii acestuia să fie inseraţi în creier „cu multă grijă”. „Acest cip poate interfera cu fiecare funcţie a creierului uman. Drept urmare, ar putea să ajute chiar la vindecarea problemelor de văz. În principiu, ar putea să repare cam tot ce este «stricat» în creierul uman”.

Va fi ceva asemănător cu Matrix

Deşi scopul iniţial al dispozitivului este acela de a trata traumele cerebrale şi alte probleme de acest gen, Musk a spus că acest dispozitiv va fi capabil de mult mai mult de atât în următorii cinci ani. „Nici nu va mai trebui să vorbeşti. Prin intermediul dispozitivului vei putea să comunici foarte rapid şi cu mult mai multă precizie. Nu ştiu ce se va alege de limbajul uman. Am putea să comunicăm în continuare (şi) aşa cum o facem acum din motive sentimentale. Altfel, limbajul uman va fi inutil. Într-o situaţie de genul acesta (cu implantarea cipului respectiv) ar fi ceva asemănător cu Matrix. Vrei să vorbeşti o limbă străină? Nicio problemă! Doar descarci programul şi vei vorbi fluent orice limbă,” a spus Musk.

Întrebat cât timp ar lua companiei sale să dezvolte o astfel de tehnologie, Musk a spus că între cinci şi zece ani. „Dacă dezvoltarea continuă în acest ritm accelerat.” Sursa: Independent

Admin