Dum. apr. 14th, 2024

Din cauza creşterii „din burtă” a cifrelor de COVID-19, Europa ne impune noi restricţii de călătorie


Cifrele alarmiste scoase „din burtă” de „Grupul de Manipulare Strategică” al Guvernului ne creează o imagine de „ciumaţi” în Europa. Drept urmare, mai multe ţări europene iau măsuri suplimentare de protecţie atunci când vine vorba despre cetăţenii români ce le trec graniţele.

Şi aceste ţări nu sunt deloc de acuzat, este absolut normal ceea ce fac! Străinii privesc la cifrele oficiale pe care le elucubrează aşa-zisele autorităţi române şi acţionează în consecinţă. Europenii nu au de unde să ştie că noi facem teste la mişto. Că anunţăm rezultate la mişto, în funcţie de cum ne convine din punct de vedere politic.

Ei văd doar acele cifre seci, emise fără să existe vreo detaliere sau explicaţie clară despre cum s-au făcut acele teste, în ce zone au fost ele făcute, câte dintre ele sunt teste asupra unor persoane noi şi câte asupra unor persoane deja infectate. Şi atunci, acest mod securistic de a raporta cifrele pandemiei nu fac decât să ne creeze o imagine şi mai rea în străinătate decât avem deja.

Secretomania care distruge România

Fără o explicaţie clară de unde provin aceste „noi” cazuri de infecţie ţările străine nu au cum să facă o evaluare proprie şi îşi iau măsuri de protecţie bazându-se pe corectitudinea datelor oficiale venite de la români. Cu alte cuvinte, prin secretomania autorităţilor de raportare a cazurilor de coronavirus, românii sunt blocaţi din a ieşi din ţară. Sau, dacă reuşesc totuşi să iasă, vor fi supuşi unor măsuri restrictive care nu-şi au rostul.

Probabil şi asta se doreşte, să nu mai mergem în vacanţe în străinătate pentru a sponsoriza turismul românesc care oferă servicii proaste la preţuri aberante.

În 48 de ore au fost raportate peste 1100 de noi cazuri de infecţie COVID-19. Însă bineînţeles că nu ni se spune dacă aceste teste pozitive sunt ale unor oameni noi sau dacă sunt teste ale unor oameni confirmaţi deja în trecut. De asemenea, nu ştim de unde au fost recoltate aceste probe testate, care este metodologia prin care se efectuează testele.

Câte dintre cazurile pozitive vin de pe litoral?

Totul este de o secretomanie şi un securism unic în lumea civilizată. Iar numărul mare de infectii apare, ca prin minune, fix când parlamentul trebuie să adopte o lege abuzivă care să dea frâu liber dictaturii. Veţi vedea că dacă se aprobă legea aşa cum vor ei o să scadă miraculos şi numărul de infecţii. Totul este o manipulare menită să pună presiune pe Parlament şi să creeze în mintea populaţiei ideea de nevoie de nişte măsuri restrictive aberante.

Ca să fii credibil când dai vina pe populaţia indisciplinată şi „nespălată pe mâini”, aşa cum face Orban, trebuie să vii cu date concrete de unde au fost recoltate probele care au ieşit pozitive. Câte dintre testele pozitive vin de la mare, de exemplu?

Se tot lamentează că oamenii se bulucesc la mare şi nu respectă regulile, câte teste s-au făcut acolo şi câte au ieşit pozitive? Pentru a face o statistică REALĂ şi CONCLUDENTĂ a aşa-zisei transmiteri comunitare trebuie să faci teste corecte, aleatoriu, în toată ţara. Nu testezi şi retestezi aceleaşi persoane sau aceleaşi locuri unde ştii deja că e focar şi vii să ne prezinţi cifre alarmiste. Totul este o manipulare înforătoare căreia oameni de bună credinţă îi cad în plasă foarte uşor.

Admin