vin. iun. 14th, 2024

Dacă Iohannis şi Orban ar avea un pic de omenie şi respect, Guvernul ar demisiona


Lăsând deoparte simpatiile sau antipatiile faţă de un partid sau altul, un lucru este cert. Ludovic Orban şi Guvernul său, cea mai mare parte a lui, nu mai au autoritate şi credibilitate în faţa cetăţenilor. Dacă ar avea un pic de umanitate şi respect pe sfert faţă de cât pretind că au pentru români, Orban şi-ar depune demisia de îndată.

Scuzele cu stabilitate şi responsabilitate sunt vrăjeli. Nu există să ţii în funcţie un guvern sau un ministru depăşit de situaţie doar pentru a avea stabilitate. Decât stabilitate în dezastru mai bine încerci să schimbi ceva. Şi la o echipă de fotbal când lucrurile nu funcţionează antrenorul este schimbat.

Dovadă stă şi faptul că în Franţa premierul şi-a depus demisia şi nu a mai plâns nimeni că este instabilitate. Dacă lucrurile nu au mai funcţionat omul a plecat din funcţie. Acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi în România. Şi nu spun că ar trebui să revină PSD, să se pună premier de la PSD. Nu! Chiar şi de la PNL să fie premier, dar să vină altcineva. Orban este evident că nu mai are credibilitate şi autoritate. De aceea lucrurile nu funcţionează cum ar trebui şi cetăţenii sunt înclinaţi spre a nu respecta regulile, pentru că nu există autoritate.

Când lucrurile nu merg bine, schimbi!

La începutul pandemiei oamenii au respectat aproape tot ce li s-a spus pentru că, la acea vreme, atât Iohannis cât şi Raed Arafat aveau credibilitate. Oamenii aveau încredere oarbă în ei. Treptat, însă, această încredere s-a pierdut, iar acum nu mai există cineva care să transmită mesaje credibile către populaţie.

Mai ales că multe reguli impuse populaţiei au fost încălcate fix de cei care le-au emis. De aceea credibilitatea lor tinde spre zero în momentul de faţă. De aceea Orban şi mulţi dintre miniştrii lui trebuie să plece şi să fie înlocuiţi cu alţii. Pot fi tot de la PNL, nu are prea mare importanţă, dar ar dovedi că într-adevăr se doreşte salvarea României, nu îngroparea ei definitiv. Când lucrurile nu merg bine, schimbi! Nu rămâi stabil în greşeală. Nu există stabilitate când lucrurile merg prost!

Admin