Dum. oct. 1st, 2023

Dă înapoi Ciolacu? Vezi condiţiile pe care le impune Guvernului ca să-i voteze starea de alertă!


Se pare că presiunile la care a fost supus în ultimele zile preşedintele PSD Marcel Ciolacu au început să dea roade. Acesta a susţinut o conferinţă de presă în care a spus că PSD ar fi dispus să voteze o eventuală prelungire a stării de alertă, dar cu anumite condiţii. Mai exact, Ciolacu vrea ca în cererea de încuviinţare a prelungirii stării de alertă din partea Guvernului să se regăsească cel puţin 6 măsuri:

  • Redeschierea spitalelor pentru bolile cronice.
  • Exclus continuarea procedurii de achiziţii publice fără licitaţie.
  • Exclus angajări prin derogare de la lege.
  • Pentru încă o perioadă limitată obligativitatea purtării de măşti în spaţii închise.
  • Respectarea limitării persoanelor pentru evenimente.
  • Majoritatea liderilor PSD vor aceste măsuri pentru încă 15 zile.

Este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către guvern, respectiv când vor veni cu cererea de încuviințare a stării de alertă să cuprindă redeschiderea spitalelor pentru boli cronice.

Redeschiderea spitalelor suport COVID care nu au avut pacienți în ultimele 30 de zile. Exclus continuarea procedurii de achiziții publice fără licitație sau angajări prin derogare de la lege. În schimb, considerăm pentru încă o perioadă limitată obligativitatea purtării de măști în spații închise, cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente și distanțarea socială”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința conducerii partidului.

Admin