joi. sept. 28th, 2023

Nelu Tătaru: Gândim epidemiologic. Fără stare de alertă suntem într-un pericol sanitar!


După Raed Arafat care a făcut turul televiziunilor în încercarea de a convinge populaţia de necesitatea prelungirii stării de alertă, a venit şi rândul lui Nelu Tătaru să iasă public cu mesaje alarmiste care să motiveze necesitatea acestei absurdităţi. Dacă Arafat a avut un discurs ceva mai temperat, Tătaru lansează în spaţiul public mesaje menite să bage spaima în sufletele românilor pentru a-i face să accepte în continuare dictatura medicală în care ne regăsim.

Nelu Tătaru a spus la Digi24 că fără starea de alertă ne paşte un pericol sanitar şi că nu pot să gestioneze pandemia dacă nu au la dispoziţie aceste stări de alertă/urgenţă.

Da, gândim epidemielogic. În funcție de evoluție, ne adaptăm la moment. Dincolo de disputa politică este o stare de alertă, chiar dacă nu este aprobată de Parlament. Încă avem 200 de cazuri noi, avem încă 150 de cazuri la ATI, încă avem 4.000 de cazuri active.” Ministrul Sănătăţii evită, însă, să ne spună că aceste cazuri active sunt, în majoritate covârşitoare, persoane asimptomatice.

„Nu s-a terminat această pandemie”

Toate relaxările progresive, graduale, le putem face doar în contextul unei stări de alertă sau de urgență. Detașarea se poate face într-o stare de alertă, suportul spitalelor îl putem face doar în stare de alertă. Nu s-a terminat această pandemie, avem focare noi în ultimele zile, avem transmitere comunitară. Nu avem acele contra măsuri. Creșterea numărului de cazuri ne va face să căutăm tot felul de alternative, ordine de ministru,” a declarat miercuri Nelu Tătaru.

Fără starea de alertă sau de urgenţă nu putem impune populaţiei purtarea măştii. Dacă parlamentul nu acceptă starea de alertă, preşedintele poate să impună din nou starea de urgenţă în cazul unei evoluţii nefavorabile a infectărilor. Decizia este la dânsul,” a mai adăugat Tătaru.

Admin