vin. sept. 22nd, 2023

Cursa pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirus este una greşită.


Cursa în care s-au înscris toate puterile lumii pentru găsirea unui vaccin minune împotriva COVID-19 (coronavirus) este, din punctul meu de vedere, o cursă greşită. Nu ştiu exact de ce toată lumea se concentrează pe dezvoltarea unui vaccin, însă ştiu că este o pistă greşită. De ce? Pentru că acest virus este unul foarte pervers care suferă mutaţii relativ des. Chiar specialiştii vorbesc de virus L, virus S, şi aşa mai departe, or dacă ştim lucrul acesta de ce se insistă pe găsirea unui vaccin? Ştiaţi că sistemul imunitar al omului este cel mai bun vaccin?

Dacă ei vor izola o anumită tulpină şi vor reuşi să creeze un vaccin pentru ea, în momentul în care virusul se va modifica, va suferi mutaţii, vaccinul acela nu va deveni inutil? Nu mai spunem că vaccinul în sine creează probleme omului, îi slăbeşte sistemul imunitar şi cine ştie ce efecte mai pot avea acele substanţe din viitorul potenţial vaccin. Mai degrabă cursa ar trebui să fie pentru dezvoltarea unor medicamente, unor tratamente care să ajute împotriva simptomelor. Să trateze inflamaţia plămânilor, să trateze febra şi restul problemelor pe care acest virus le dă. Şi, cel mai important, să întărească sistemul imunitar!

De ce oamenii vaccinaţi antigripal tot se îmbolnăvesc?

Şi să vă dau un exemplu. Câţi oameni de pe planeta asta se vaccinează împotriva gripei sezoniere? Un număr uriaş! Şi cu toate acestea, deşi vaccinaţi, majoritatea tot se îmbolnăvesc de gripă! Acest lucru nu ridică un semn de întrebare cu privire la eficienţa vaccinului? Acelaşi lucru va fi şi la COVID-19. Se va găsi vaccin, lumea îl va face, însă tot se va îmbolnăvi când virusul va suferi mutaţii. Pentru că dacă de la China la Italia deja a suferit anumite mutaţii în nici două luni, ce ne face să credem că nu va avea mutaţii în continuare?

Mai există un secret în legătură cu vaccinurile pentru COVID-19, însă el va fi abordat într-un articol viitor dacă oamenilor le pasă şi sunt interesaţi de acest subiect.

Admin