joi. sept. 28th, 2023

Ciolacu atac dur la Orban: „Dle Iohannis, spuneţ-i că ţara nu e o crâşmă!”


Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a avut o reacţie vehementă la declaraţia lui Ludovic Orban care îndeamnă populaţia să nu respecte decizia Curţii Constituţionale a României. Premierul Orban a îndemnat oamenii să respecte regulile guvernului de izolare şi carantină şi să nu ţină seama de decizia CCR care spune că drepturile cetăţeneşti nu pot fi îngrădite prin Ordin de Ministru.

Marcel Ciolacu i-a dat o replică dură lui Orban pe pagina sa de Facebook.

„Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziţi-l şi spuneţi-i că ţara nu e o crâşmă!

Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD.

Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România.

De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un anti-model absolut și le-o arată românilor cu insistență.

⚠️ Pentru Orban și PNL, normal și firesc în pandemie este să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricții.

⚠️ Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta.

⚠️ Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine. Şi numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei.

Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit. Îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului față de români și față de lege.

❗ Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoți cârciuma din el!” şi-a încheiat postarea Marcel Ciolacu.

Admin