vin. iun. 14th, 2024

Cât timp va fi purtatul măştii obligatoriu? Orban: „Cât va fi necesar!”


Cu fiecare zi ce trece vedem că politicienii noştri nu au nicio strategie reală în ceea ce priveşte criza COVID. Sau orice altă criză. Totul se gândeşte şi se pune în practică de pe o zi pe alta, fără a exista un obiectiv pe termen mediu sau lung.

Întrebat fiind când vom renunţa la obligativitatea purtării măştilor de protecţie, răspunsul lui Orban a fost unul tipic: „Atât cât va fi necesar”.

Cât timp va fi necesar, vom păstra necesitatea portului măştii. Cât timp va fi necesar, vom menţine triajul, măsurarea temperaturii, obligaţia de purtare a distanţei, regulile de distanţare fizică în scop sanitar în tot ceea ce înseamnă transport public, spaţii comerciale, locuri de muncă, pieţe, restaurante, terase. Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei.

Vedeţi că ne confruntăm cu un număr de cazuri relativ mare. Ne confruntăm cu un număr mare de cetăţeni care nu respectă regulile. Ne confruntăm, de asemenea, cu agenţi economici, instituţii care nu vor să-şi asume obligaţia respectării unor reguli stabilite şi noi trebuie să reacţionăm. Pentru că pe primul plan prioritatea noastră o reprezintă sănătatea românilor”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Radio România Actualităţi.

Ce înseamnă „cât va fi necesar” nici el nu ştie. Va fi necesar până se epuizează stocurile alea de măşti declarate de ANPC neconforme? Care, în realitate, nu oferă niciun fel de protecţie? Sau vom transforma purtatul măştii într-un obicei permanent? Pentru că, după cum se prezintă situaţia, acest virus va mai rămâne printre noi mult timp.

Admin