lun. iun. 24th, 2024

Nelu Tătaru, îi ceartă pe români: „În martie-aprilie nu erau aşa viteji.”


Faptul că o mare parte dintre români refuză să se mai supună regulilor îi scoate din minţi pe guvernanţi. Deşi o mare parte din vină le aparţine pentru gestionarea situaţiei COVID în România, ei continuă să caute vinovaţi în altă parte. Şi cel mai uşor este să dea vina pe populaţie. În loc să îşi recunoască eşecul, guvernanţii dau vina pe cetăţeni că nu respectă regulile.

Însă dacă ne uităm cu atenţie de unde vine cea mai mare parte a cazurilor de infectare COVID-19, realizăm că vina este în altă parte. Cele mai mari focare se regăsesc în spitale. Acele spitale care sunt manageriate de ei. Mai ales de când cu stările de urgenţă şi alertă, Ministerul Sănătăţii taie şi spânzură. Şi apoi vin să ne spună că e transmitere comunitară. Da, e comunitară între ei.

Nelu Tătaru a declarat într-un interviu la Digi24 că este dezamăgit de o parte a populaţiei. El i-a „certat” pe aceştia că „în martie-aprilie nu erau aşa viteji” în a nu respecta regulile.

Nelu Tătaru regretă că nu mai e liniştea de pe străzile goale din martie-aprilie.

Nu neapărat părere de rău, o dezamăgire poate. O parte a populaţiei pe care nu o vedeam în martie, aprilie, atât de vitează ca acum. Ţinem minte toți acea linişte de pe străzile noastre din martie, aprilie. Acel moment și acea liniște, acea colaborare, acea răbdare, a făcut ca noi până acum câteva săptămâni să avem 0,6-0,7 ca (rata de) transmitere, să ajungem la o liniște și la niște măsuri de relaxare. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea. Noi l-am dat.

Cu alte cuvinte, Nelu Tătaru regretă că nu mai este liniştea din martie. Îl deranjează aglomeraţia, nu se mai poate plimba liniştit prin oraşele goale. Oamenii îl deranjează, vrea linişte, supunere. Noi să stăm cu toţii în case, iar ei să se plimbe liniştiţi pe străzi fără să-i mai încurcăm noi, muritorii de rând.

Vedeţi mai jos video cu declaraţiile lui Nelu Tătaru.

Admin