vin. sept. 22nd, 2023

Bill Gates: „Vom avea nevoie de 7 mld. doze de vaccin. Ţările sărace, prioritare.”


Miliardarul filantrop Bill Gates a spus joi, într-o postare pe blogul său, că lumea are nevoie urgentă de un vaccin împotriva COVID-19 pentru a putea să revină la o societate deschisă. „Gândind realist, dacă vrem să revenim la normal avem nevoie să dezvoltăm un vaccin sigur şi eficient. Va trebui să fabricăm miliarde de doze şi să le livrăm în toate colţurile lumii. Acest lucru va trebui făcut cât mai repede cu putinţă,” a scris Gates pe blog.

Acesta a continuat spunând că vaccinul trebuie să aibă o eficacitate de cel puţin 70% pentru ca pandemia să fie oprită. Şi o eficacitate de 60% este acceptabilă, dar există riscul ca unele epidemii locale să se mai producă în continuare. El s-a declarat optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient între 9 şi 24 de luni. Deşi pare o marjă de timp foarte mare, presupunând că s-ar realiza un astfel de vaccin, ar fi cel mai rapid în istoria ştiinţei mondiale. De obicei dezvoltarea unui vaccin durează chiar şi cinci ani!

Bill Gates a spus că după ce un vaccin acceptabil ca eficienţă este gata să fie produs, acesta ar trebui oferit în primul rând cadrelor medicale şi oamenilor aflaţi în prima linie de luptă contra virusului. După aceea vaccinul va fi distribuit pe toată planeta, începând cu populaţia din zonele sărace ale lumii. Într-un final, lumea va avea nevoie de peste şapte miliarde de doze de vaccin. De asemenea, Gates preconizează că vaccinul contra COVID-19 ar putea să fie introdus în schema de imunizare a nou-născuţilor. „Poate că este greu să vedem în acest moment, dar există o lumină la capătul tunelului. Vom face totul pentru a obţine un vaccin cât mai repede cu putinţă,” a încheiat acesta.

Admin